zonnebloemen
Chatillon en Bazois
markt

De omgeving

Gîtes la Pépite is landelijk gelegen in een buurtschap in de natuur aan de voet van de Morvan en Canal du Nivernais. 
Hieronder een impressie van de omgeving.

Natuur en omgeving

Directe omgeving

De gîte ligt aan de voet van de Morvan, op 2 kilometer van het Canal du Nivernais. De directe omgeving is perfect om te wandelen of om te fietsen langs het prachtige Canal du Nivernais. Bezoek dan ook het dorp Chatillon en Bazois, op 5 kilometer van de gîte. U vindt er een supermarkt, benzinestation, bakker, apotheek, huisarts, café en de plaatselijke markt. Bent u met de fiets? Dan is het een heerlijk tochtje langs het kanaal.

In Alluy (5 km) vindt u een goed aangeschreven restaurant waar de verfijnde keuken zinnenstrelend is en waar het goed toeven is op de gezellige binnenplaats. Dichterbij de gîte kunt u terecht bij Chez Ginette. U loopt er in slechts een paar minuten naar toe. U zult verrast zijn door de eenvoudige, maar smakelijke maaltijden die bereid worden met verse groenten en streekprodukten.

Iets verder weg

Op 16 kilometer van de gîte ligt het Etang du Merle. Het is een fijne plek om te zwemmen en heeft een prachtige omgeving.

“L’échelle des 16 écluses”, ofwel de ladder van 16 sluisjes in het Canal de Nivernais, zijn te bezoeken per auto. Maar nog leuker is het om een fluisterboot te huren in Baye (15 km) en erheen te varen. De route gaat door een soort mangrovegebied en passeert meerdere tunneltjes. 

De Morvan (begint op 15 km van de gîte) is een prachtig regionaal natuurpark in de Bourgogne. Het is een bergachtig gebied waar je nog echte ongerepte natuur kunt vinden. Het landschap wordt gekenmerkt door bergen, heuvels, uitgestrekte bossen, blauwe meren en kabbelende riviertjes.

Wilt u wat verder op stap, dan is het Lac du Pannecière in de Morvan een aanrader (ca. 30 km). Dit stuwmeer heeft een lengte van 7,5 km en ligt in een rustige, vredige omgeving tussen beboste heuvels. Omdat gemotoriseerde bootjes niet zijn toegestaan is het populair bij vissers en andere oever recreanten.